
HELP, IK HEB BINNENKORT EEN PUBER IN HUIS!
5 maart 2015
BELGISCHE MUZIEK, EEN CAFÉ EN LIEFDE…
17 maart 2015[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.92″ background_layout=”light”]
Vorige week had ik een korte sollicitatiebrief gestuurd naar een grote pensioenverstrekker bij mij in de regio. Deze week zat de afwijzingsmail al in mijn mailbox. Helaas zou je zeggen. Ja helaas, maar al na het lezen van de eerste zin wist deze brief mijn interesse te wekken. Na de korte teleurstelling van de verwachte afwijzing, werd ik blij. Er stond niet alleen perfect verwoord waarom ik niet was uitgenodigd om op gesprek te komen. Deze brief smaakte naar meer, hij wist mij al vanaf de eerste zin te verleiden om door te lezen.
In deze afwijzingsmail waren alle elementen verwerkt die ik in dit soort brieven wil lezen; bedankt voor het solliciteren, de reden waarom ik geen persoonlijke afwijzing kon krijgen, maar wel aangevuld met een terugkoppeling van globale selectiecriteria. Voorzien van een tip en uiteraard wenste de recruiter mij veel succes bij mijn andere sollicitaties.
Wauw, en dat allemaal verwerkt in één A4-tje? Ja het kan echt dames en heren. Want een goede brief schrijven is je beperken tot de hoofdzaken en je lezer persoonlijk benaderen. Dat is eigenlijk alles wat een brief maakt tot een brief die de ontvanger wel wil lezen. De recruiters van deze organisatie hebben dit kunstje duidelijk begrepen of maken heel slim gebruik van de kwaliteiten van een doorgewinterde tekstschrijver.
Ik kan alleen maar tegen dit bedrijf zeggen, ga zo door. Hopelijk volgen er meer organisaties die de kunst van het schrijven op waarde weten te schatten. Bedrijven die niet alleen voor commerciële doeleinden een tekstschrijver inhuren, maar die ook op een mogelijke toekomstige medewerker goed over willen komen met een brief waar je u tegen kunt zeggen.
Deze organisatie heeft mijn teleurstelling feilloos weten om te zetten naar enthousiasme en dat draag ik graag uit naar de rest van de wereld. Van niet-geselecteerde kandidaat ben ik opeens een wandelende ambassadeur van het bedrijf geworden. En dat door het schrijven van een goed doordachte afwijzingsbrief.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]